Rulada raw vegana

de anca_rm in Prajituri, 17 Aug 2016 | 4832 vizualizari

 

Un preparat raw vegan perfect pentru zilele calduroase de vara in care nu avem chef sa pornim cuptorul. Este un preparat fara zahar, fara lapte si cel mai important fara foc , un preparat delicious cu putine calorii.
Am decis sa prepar acest desert pentru oaspetii mei care sunt vegani . Pe langa acest desert am pregatit si ardei umpluti cu linte si legume, un gratin de conopida cu sos de conopida , chiftelute din dovlecel cu quinoa si o salata de vinete cu tofu si ardei copt. .
 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr tarate
  • 200 gr curmale fara samburi hidratate
  • 2 linguri unt de cacao lichefiat
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pt umplutura :
  • 200 gr nuci hidratate
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura cacao /pudra roscove
  • 40 gr stafide
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingura unt de cacao lichefiat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada raw vegana:

Punem in apa curmalele si nucile , in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore .

In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat : taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid  si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda.

Untul de cacao cand il cumparati este in stare solida , eu il pun cu borcanul  intr-un vas cu apa pe foc si il lasa sa se faca lichid .

Luam o folie de aluminiu si intindem pe ea , cu mana, aluatul din tarate . Lasam deoparte.

In vasul blenderului punem nucile hidratate , scurse bine de apa , mierea, stafidele,cacao/pudra de roscove, scortisoara si untul de cacao si mixam pana cand avem o compozitie fina . Din cand in cand trebuie sa opriti robotul si sa luati de pe marginile vasului compozitia .

Intindem crema peste blatul de tarate , rulam cu grija si punem la frigider pentru 4-5 ore sau la congelator pentru 1- 2 ore.

Feliem cu un cutit bine ascutit si servim .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada raw vegana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu mere, fara zahar